KVALIFIKACIJE DWC 2022. POŽEGA, HRVATSKA

Rezultati:

ARS Centar je učestvovao na kvalifikacijama takmičara za Bosnu i Hercegovinu za svjetsko takmičenje DWC 2022. godine koje se održalo u Hrvatskoj.

Ena Manđuka:
- I mjesto, zlatna medalja, klasični balet
- I mjesto, zlatna medalja, karakterni balet
- III mjesto, duet , moderni balet
- Direktan plasman na svjetsko prvenstvo
Džena Sačak:
- I mjesto, zlatna medalja, Solo Lyrical
- Direktan plasman na svjetsko prvenstvo
Najla Hadžić:
- II mjesto, srebrena medalja, klasični balet
- III mjesto, duet , moderni balet
- Direktan plasman na svjetsko prvenstvo
Amina Ćosić:
- II mjesto, srebrena medalja, klasični balet
Anastasija Ilijev:
- I mjesto, zlatna medalja, moderni balet
Kvartet: (Ajlin Annam Isaković, Nejla Šehić, , Tamara Stijović, Zara Tepić)
- Ii mjesto, srebro, pehar, Lyrical i moderni balet
Trio: (Adna Bajramović, Azra Osmančević i Nera Mujčinović)
- I mjesto, zlato, pehar, moderni balet
P.S.
Posebna zahvalnost našem prof. Kevin G. Dirckson na pripremi balerina.

Internacionalno takmičenje "Balance 2021." Sarajevo

Takmičenje „Balance“ 2021 je otvoreno takmičenje iz dvije discipline, klasičnog baleta i savremenog plesa za sve učenike osnovnih i srednjih baletskih škola i studija iz cijelog svijeta.
Ars Centar, uprkos teškoj situaciji s Covid 19.- mjerama uspio je organizirati i pripremiti 2 balerine i to:
- Ena Manđuka i
- Najla Hadžić, u kategoriji JJ Grupa, klasični balet.

Obe djevojčice su osvojile II mjesto (prvo nije dodjeljeno ) s najvećim osvojenim bodovnim plasmanom.
I pored teških uslova za rad, naše balerine su i ovaj put pokazale zavidan rezultat i promovisale su ARS Centar na najbolji način.

Kvalifikacije BiH DWC 2020

 
07.03.2020g. u Gradu Zenica je održano III Kvalifikaciono takmičenje DWC 2020. Mnogo se radilo, pripremalo. Ovo je jedan mali dijelić atmosfere za sve naŠe takmičare, roditelje ali i sve one koji nas prate i vole našu promociju baletne i plesne umjetnosti.

Internacionalno takmičenje "x-dance 2019." Makedonija

BiH i njen predstavnik  Sajra Spahić, u svojoj kategoriji za klasicni balet je osvojila II mjesto (I nije dodjeljeno), a moderni IV. Jucer je na gala konceru Sajra Spahic bila ucesnik sa izvedbom modernog baleta. 

Kvalifikacije takmičenje u Zagrebu (Hrvatska) za svjetsko takmičenje DWC 2019. Portugal

Kvalifikacije za svjetsko takmičenje u Portugal „DWC 2019.“ održano je dana 09.03.2019. godine. u Zagrebu u Hrvatskoj. 

Sa ovog takmičenja su se dvije balerine ARS Centra vratile u Zenicu sa tri osvojene medalje i direktnim bodovnim plasmanom za odlazak na svjetsko prvenstvo u Portugal.

Rezultati  dvije takmičarke ARS Centra: 
Sajra Spahić, zlato, kategorija klasični balet (špic baletanke) i diretan plasman,

Najla Hadžić zlato u klasičnom baletu i direktan plasman, Sajra Spahić moderan balet, III mjesto i direktan plasman.

Internacionalno takmičenje u Njemačkoj (APPLAUS 2019. )

Poziv njemačke škole na Internacionalno takmičenje koje se održalo početkom marta mjeseca (02.03.- 05.03.20119.) je za ARS Centar još jedan dokaz o kvalitetu rada. ARS Centar je jedini predstavnik ispred BiH i ovo je prvi puta da BiH ima svog predstavnika na jednom ovakvom takmičenju u Njemačkoj.

Na takmičenju u Njemačkoj u gradu Ninbergu, jedina predstavnica Bosne i Hercegovine je bila predstavnica ARS Centra iz Zenice, Sajra Spahić i plasirala se na visoko 5. mjesto u kategoriji solo klasičan balet, a 11. mjesto u modernom baletu.

Svjetsko takmičenje DWC 2018., Sitges, Španija

 

Jedna od prioritetnih aktivnosti ARS Centra u afirmaciji djece i omladine Grada Zenice, Zeničko - dobojskog kantona i države Bosne i Hercegovine su evropska i svjetska takmičenja.
ARS Centar  svake godine učestvuje na poznatim i priznatim državnim i svjetskim takmičenjima.
ARS Centar jedini ima licencu DWC za održavanje predkvalifikacija svjetskog takmičenja za Bosnu i Hercegovinu i zemlje Balkana. 
Na svjetskom finalu Dance World Cup 2018. Sitges u Španiji Ars Centar iz Zenice je učestvovao sa svojih 9 balerina.
Najbolji plasman postigla je balerina Džena Sačak, inače takmičarka koja već treću godinu postiže sve bolje i bolje rezultate. Zahvaljujući Dženinom 6. mjestu na svjetskoj rang listi,  bosanskohercegovačka zastava ipak se zaviorila na Melia sceni u Sitgesu. Naime ove godine žiri je odlučio da se na sceni pojave i takmičari koji su samo zbog malih bodovnih nijansi zauzeli mjesta od 4. do 6.  Tako je i Džena Sačak u kategoriji jazz baleta, ipak osjetila pobjednički stage zajedno sa prvoplasiranim.
Ostale takmičarke (Aida Delić, Amina Ćosić, Neira Strika, Anastasija Ilijev, Zara Tepić, Venesa Karić i Sajra Spahić) su također postigle zavidne bodovne plasmane, obzirom da je većini ovo i prvo svjetsko takmičenje te je i sama kvalifikacija izuzetan uspjeh. Naravno da iskustvo stečeno na takmičenju nosi i veću odgovornost i zahtjeva veći rad u narednom periodu.

 

2018.godina - Kvalifikacije

2017. Godina

Kvalifikacije za Dane Word Cup (DWC) 2017.godinu  su u organizaciji ARS Centra iz Zenice za Bosnu i Hrcegovinu i zemlje Balkanapod licencom. Kvalifikacije su održane 11.02.2017. godine na sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Svetsko prvenstvo Dance word cup (DWC) 2017. godine se održalo u Ofenburgu, N,emačka. ARS Centar prvi put u historiji baleta donio Bosni i Hercegovini zlato u kategoriji modernog baleta u izvedbi Adne Kujundžić.

2016. Godina


Ars Centar već treću godinu je jedini predstavnik Bosne i Hercegovine na kvalifikacijama za svjetsko plesno takmičenje DWC. Kvalifikacije su održane dana 05.03.2016. godine u Bugarskoj, Plovdvil.

Od 17 - 2103.2016. godine ARS Centar je učesnik takmičenja International Ballet and Contemporary Dance Competition, Domenico Modugno u Bariju - Italija (Internacionalno takmičenje u klasičnom i savremenom baletu )

Od 29.-03.04. 2016.godine ARS Centar i država BiH po prvi puta na "YOUTH International balet competetion Orlando Florida"; USA 2016., sa predstavnicom Iskrom Nadžak


 

2015. Godina

Dana 08.03.2015. godine, ARS Centar učestvovuje na svjetskom kvalifikacionom plesnom takmičenju Dance World Cup 2015.(DWC) u Bugarskoj, Sofija. Osvojene su  tri zlatne, tri srebrne i dvije bronze.
 
Od 19-22-03.2015.godine ARS Centar učestvuje na “World Ballet Competition  OPEN 2015” for Europe; Sibiu; Romania.
 
ARS Centar je učesnik sa balerinama na svjetskom prvenstvu DWC 2015.; Rumunja; Bukurešt 

ARS Centar također učestvuje na baletnom takmičenju,  dana  05.12.2015. godine u Šabcu, Srbija. Tom prilikom u grad Zenicu donijeli smo 11medalja (5 zlata, 3srebra i 3bronze).

 

2014. Godina

Na kvalifikacijama za "Dance World Coup 2014. u Sofiji, Bugarska, prvi puta se pojavila Bosna i Hercegovina čiji su predstavnici balerine ARS Centra iz Zenice.

Takmičenje se održalo dana 05.03.2014.godine u Sofiji, Bugarska.

Zahvaljujući ARS Centru Bosna i Hercegovina se prvi puta predstavila sa svojim predstavnicima na svjetskom prvenstvu DWC  za 2014.godinu, koje se održalo u Lagoi u Portugalu u periodu od 29.06.- 07.07.2014.godine

0 0